vineri, 7 august 2015

Iepuras

Din ciorapei de fetita,
A iesit un iepuras,
Jucaus si dragalas.
La gat, cu fundita,
Sa arate a fetita.

Dimensiunile iepurasului sunt de 27 de centimetri lungime, cu 11 centimetri latime, si este umplut cu vatelina pentru perne. O astfel de jucarie poate fi spalata manual si copilul nu se va accidenta in timpul jocului. Este o jucarie perfecta pentru copii de toate varstele.

"Iubirea este actul cel mai de necontestat și mai curajos pe care-l efectuam intr-o zi."


Ce anume putem face concret, fiecare dintre noi, pentru a ne pune in actiune iubirea de semeni?
1)                       Intai de toate sa iti pastrezi inima vie si plina de iubire si compasiune, sa nu o lasi sa se impietreasca, pentru a putea fi receptiv/a la nevoile de orice fel ale semenilor tai

2)                      Sa fii deschis/a in orice moment daca ti se cere ajutorul si sa te intrebi chiar tu ce poti face ca sa ajuti, sa iti propui sa faci efectiv ceva ori de cate ori se iveste ocazia

3)                      Sa reusesti ca printre prioritatile si problemele tale, sa strecori si mici gesturi de bunavointa si compasiune pentru cei din jur.

4)                      Sa urmaresti actiunile bisericii si/sau site-uri unde se anunta colecte pentru nevoiasi sau sinistrati

5)                      Sa faci acte de milostenie sub forma de bani, hrana sau lucruri .

6)                      Sa ai grija si de ai tai din familia ta, sa nu ii neglijezi in detrimentul altor semeni, dupa principiul din proverbul englezesc “charity begins at home”.

7)                      Sa faci acte de caritate nemateriala, sub forma de incurajari, mangaieri, sfaturi, sa asculti pe cel care are nevoie sa-si planga un necaz si sa-i oferi solutii potrivite pentru nivelul sau de intelegere si acceptare, fara sa-ti pui problema ca nu ai de unde sa dai daca ti se pare ca nu ai ce sa oferi. Daruind vei dobandi.

8)                     Daca tu ti-ai urmat pasiunea si ai ajuns sa ai succes, sa fii mentor pentru altii care vor sa-si urmeze visurile ca sa si le implineasca si ei.

9)                      In cazurile in care nu poti face sau nu se poate face nimic efectiv, sa te rogi pentru persoanele care au nevoie pentru ca pronia dumnezeiasca sa randuiasca o rezolvare.

Tu esti un lucrator al iubirii de semeni.